Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie ziołowym z czosnkiem

Składniki:

  • 36 surowych krewetek
  • 20 krewetek z ogonkami
  • 5 ml winiaku
  • 200 ml białego wina
  • główka czosnku
  • kilka kropel tabasco
  • 20 dag masła
  • tłuszcz
  • koperek
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania;
    Krewetki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas tłuszcz zlać a do krewetek dodać rozgnieciony czosnek, tabasco oraz wino.
    Całość podgrzać nie przerywając mieszania.
    Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek oraz masło.
    Wymieszać i doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Edytę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *