Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z krakersów na ostro

Składniki;

  • 2 awokado
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • papryczka chilli
  • pomidor
  • paczka krakersów
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • cytryna

    Przygotowanie:
    Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, i łyżeczką wybrać miąższ, a następnie zalać go sokiem z cytryny i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem. Do masy dodać posiekaną papryczkę chilli, 2 łyżki natki i wymieszać. Wykładać mus na plasterki pomidora  ułożone na krakersach. Udekorować natką pietruszki i cytryna.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *