Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z ciasta francuskiego i sera camembert

Składniki:


  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 250 g sera camembert
  • 50 g masła
  • 250 g śmietany
  • 1 łyżka zielonej pietruszki i bazylii drobno posiekanej


Sposób przyrządzenia:
Wyciągnąć ciasto francuskie z zamrażarki i rozmrażać przez kilka godzin w lodówce. Rozwinąć ciasto i pokroić je na romby. Posmarować masłem foremkę do pieczenia i rozmieścić na niej kawałki ciasta tak, by nie stykały się ze sobą. Każdy romb posmarować żółtkiem jajka. Rozgrzać piekarnik i umieścić w nim ciasto. Piec aż powierzchnia ciasta nabierze złotego koloru. W tym czasie przygotować nadzienie. W miseczce wymieszać kostki pokrojonego sera z masłem i śmietaną. Do farszu dodać pietruszkę i bazylię. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i każdy romb nadziewać farszem. Podawać z białym winem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *