Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 250 g sera camembert
- 50 g masła
- 250 g śmietany
- 1 łyżka zielonej pietruszki i bazylii drobno posiekanej
Sposób przyrządzenia:
Wyciągnąć ciasto francuskie z zamrażarki i rozmrażać przez kilka godzin w lodówce. Rozwinąć ciasto i pokroić je na romby. Posmarować masłem foremkę do pieczenia i rozmieścić na niej kawałki ciasta tak, by nie stykały się ze sobą. Każdy romb posmarować żółtkiem jajka. Rozgrzać piekarnik i umieścić w nim ciasto. Piec aż powierzchnia ciasta nabierze złotego koloru. W tym czasie przygotować nadzienie. W miseczce wymieszać kostki pokrojonego sera z masłem i śmietaną. Do farszu dodać pietruszkę i bazylię. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i każdy romb nadziewać farszem. Podawać z białym winem.