Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapka z pastą z pieczarek

Składniki:

  • 4 podłużne bułki
  • 200 g drobiowej wędliny
  • 150 g pieczarek
  • 2 jabłka
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • ogórek

    Sposób wykonania:

    Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki.
    Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek.
    Wmieszać jeszcze majonez i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym.
    Powstałą sałatka posmarować bułki przekrojone na połówki.
    Udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *