Składniki:
- bułka pszenna 25 dag
- masło 6 dag
- szynka 8 dag
- jajko 1 sztuka
- pomidor 1 sztuka
- ogórek kwaszony 1-2 sztuki
- sardynki puszkowane 3 dag
- pasta serowa gotowa 10 dag
- majonez 5 łyżek
- sałata zielona
- natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Bułkę należy pokroić w plastry i posmarować ją masłem. Szynkę należy
pokroić w plasterki. Połowę z nich zwijać w ruloniki, połowę nie. Jajko
należy ugotować w lekko osolonej wodzie na twardo. Pokroić je na
kawałeczki. Pomidora należy umyć i pokroić w półplasterki. Na 1/2
kanapki należy położyć kawałek liścia sałaty( wcześniej umytego i
osuszonego). Następnie ułożyć wędlinę, pomidora, jajko, pokrojone w
plasterki ogórki kwaszone, kawałki sardynki odsączonej z zalewy. Tak
przygotowane kanapki należy udekorować majonezem oraz pastą serową,
przebrań natką pietruszki.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos