Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w sosie majonezowym z dodatkami

 

Składniki:

  •  4 jajka na twardo
  • pół szklanki majonezu
  • 2 korniszony
  • pomidor
  • cebula dymka
  • pół strąka papryki
  • plaster szynki lub chudego gotowanego mięsa
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Następnie korniszony pokroić w kostkę, pomidory na ćwiartki, cebulę posiać a paprykę i szynkę pokroić w paski.
    Dodać majonez i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać jajka.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *