Składniki:
- 1 łyżka vegety
- 300 g makaronu (grube rurki)
- 2 filety z kurczaka
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
Mięso pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić. Pieczarki pokroić na cztery części, cebulę w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać mięso i pieczarki, podsmażyć. Podlać 1 szklanką wody, wsypać vegete. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do potrawy. Zagotować, doprawić sokiem cytrynowym i pieprzem.
Połączyć z makaronem.