Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

  • 1 łyżka vegety
  • 300 g makaronu (grube rurki)
  • 2 filety z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
    Mięso pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić. Pieczarki pokroić na cztery części, cebulę w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać mięso i pieczarki, podsmażyć. Podlać 1 szklanką wody, wsypać vegete. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do potrawy. Zagotować, doprawić sokiem cytrynowym i pieprzem.
    Połączyć z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *