Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 750 g łopatki wieprzowej
  • 40 g smalcu
  • 250 g cebuli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 3/8 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 1/8 l śmietany

Sposób wykonania:

  1. Mięso obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
    Oprószyć całość papryką i zalać bulionem.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
    Po tym czasie dodać kapustę kiszoną i dusić jeszcze około 20 minut.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i dodać jeszcze śmietaną oraz paprykę do smaku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *