Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowy gulasz

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki malcu ze skwarkami
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 1 puszka groszku
  • 1 mały słoik grzybów
  • 1 mały słoik papryki
  • 1 mała butelka ketchupu
  • curry
  • 1 pojemniczek śmietany

Sposób wykonania:

  1. Mięso i cebulę pokroić w kostkę po czym obsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Następnie podlać odrobiną wody i dodać odsączone z zalewy grzyby , paprykę razem z zalewą oraz groszek.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze śmietanę oraz ketchup.
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 175 stopni piec około 1,5 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *