Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w winie

Składniki:

  • 500 g grzybów
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby oczyścić po czym pokroić w plasterki.
    Następnie zalać je białym winem i doprawić do smaku solą.
    Trzymać pod przykryciem około 20 minut.
    Po tym czasie dodać startą marchewkę, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Przed podaniem lekko skropić olejem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *