Składniki:
- 50 dkg grzybów leśnych
- 2 pomidory
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- tarty żółty ser
- natka pietruszki
- masło
- olej
- chleb tostowy lub bułka wecka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej i masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać grzyby i natkę pietruszki, dusić mieszając aż wytwarzający się sos odparuje, przyprawić. Kromki chleba tostowego lub bułki posmarować masłem, ułożyć na nich grszyby, po dwa plastry pomidora, posypać żółtym serem. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Podawać natychmiast.