Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Groszek strączkowy z miętą

Składniki:

  • 1 kg młodziutkiego groszku w strączkach
  • 6-7 gałązek mięty
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej zielonej mięty
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka miodu

Sposób wykonania:

  1. Miętę zalać wodą, dodać miód, sól oraz sok z cytryny po czym gotować około 10 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie wyjąć mięte a wrzucić groszek i nadal gotować około 10-12 minut.
    Przed podaniem groszek wyjąć łyżką cedzakowa, polać go roztopionym masłem i  posypać posiekaną miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *