Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jarmużu z żurawiną

Składniki:

  • 500 g liści jarmużu
  • 250 g żurawin
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oleju sałatkowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Sposób wykonania:

  1. Olej rozetrzeć z solą, czosnkiem, pieprzem oraz cukrem po czym dodać 150 g żurawin i całość dokładnie zmiksować.
    Następnie listki jarmużu gotować we wrzątku około 2 minut, wówczas go odcedzić i przelać zimną wodą i pokroić w paseczki.
    Dodać o do masy z żurawin razem z pozostałymi żurawinami.
    Całość dokładnie wymieszać i przed podaniem posypać posiekanymi jajkami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *