Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielony groszek z cząbrem

Składniki:

  • 500 g łuskanego zielonego groszku
  • 3 gałązki świeżego cząbru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanych listków cząbru
  • szczypta soli

    Sposób wykonania:

    1. Gałązki cząbru zalać 2 szklankami osolonej wody po czym gotować pod przykryciem około 10 minut.
      Po tym czasie wywar odparować, wówczas wrzucić groszek i gotować kolejne 10 minut ale już bez przykrycia.
      Następnie dodać posiekany cząber , wymieszać i całość zmiksować na jednolitą masę.
      Na koniec dodać jeszcze śmietanę i można doprawić do smaku solą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *