Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 8 pieczarek
- 1 bulwa fenkułu
- 8 łyżek suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 75 g startej fontiny
- 40 g startego parmezanu
- sól
- pieprz
- 4 steki z polędwicy
- oliwa
Sposób wykonania:
Pokrojony fenkuł smażyć około 5 minut na rozgrzanej oliwie, po czym dodać pomidory, czosnek oraz 4 posiekane grzyby.
Trzymać na ogniu kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dodać starte sery oraz bazylię i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masą nadziać resztę kapeluszy pieczarek.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
W między czasie steki oprószyć solą oraz pieprzem i grillować według uznania.
Przed podaniem na każdym steku ułożyć kapelusz z farszem.