Składniki:
- 6 kotletów z piersi kurczaka
- 50 dkg ugotowanego makaronu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 oczyszczona, pokrojona papryka
- 2 szklanki pokrojonego selera naciowego
- 1 posiekana, czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2/3 szklanki oleju
- sól, pieprz
- liście sałaty
Sposób przyrządzenia:
Umyte, osuszone i przyprawione filety piec około 15 minut na średnio nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Po upieczeniu mięso przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, odstawić. W dużej misce wymieszać makaron, paprykę, seler, cebulę, zieleninę, wlać też sos powstały w miseczce z pieczonym kurczakiem. Upieczone piersi kurczaka pokroić w plastry, dodać do miski z makaronem i innymi składnikami. Przygotować dresing. Majonez, musztardę, ocet winny zmiksować z olejem, przyprawić. Na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty ułożyć przygotowaną sałatkę, polać dresingiem i podawać.