Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gofry o smaku maślanym

Składniki:

 

  • masło 25 dag
  • cukier 10 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • sól
  • jajka 5 sztuk
  • mąka 1/2 kg
  • proszek do pieczenia 1 opakowanie
  • śmietana 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • bita śmietana
  • dżem owocowy

 

Sposób przyrządzenia:
Masło ogrzać do temperatury pokojowej, następnie zmiksować je z cukrem,
cukrem waniliowym i solą. Dodawać do niego po kolei jajka i wszystko
dokładnie ze sobą mieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i
stopniowo dolewać mleko oraz śmietanę. Gofrownicę należy dobrze
wysmarować tłuszczem, nagrzać i piec na niej gofry. Na ciepłe gofry
należy kłaść bitą śmietanę i mus owocowy. Można także posypać cukrem
pudrem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *