Składniki:
- masło 25 dag
- cukier 10 dag
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- sól
- jajka 5 sztuk
- mąka 1/2 kg
- proszek do pieczenia 1 opakowanie
- śmietana 1 szklanka
- mleko 1 szklanka
- bita śmietana
- dżem owocowy
Składniki: twaróg świeży 35 dag cukier 4 łyżki dżem owocowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki jajko 2 sztuki cytryna 1/2 sztuki likier cytrynowy 3 łyżki cukier waniliowy 1/2- 1 opakowania Sposób przyrządzenia: Należy zmiksować twaróg dodając do niego cukier i jajka. Miksować do momentu uzyskania puszystej masy. Tak otrzymana masę należy podzielić na dwie porcje.…
Składniki: 50 dkg odwłoków z krewetek 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 2/3 szklanki mleka 2 szklanki płatków migdałów 1/2 szklanki dżemu morelowego nisko słodzonego 1/2 szklanki dżemu truskawkowego nisko słodzonego 1 cytryna 1 limonka pieprz, sól, chili do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Krewetki umyć i osuszyć. W misce wymieszać jajka, mąkę i…