Składniki:
- twaróg świeży 35 dag
- cukier 4 łyżki
- dżem owocowy 2 łyżki
- kakao 2 łyżeczki
- jajko 2 sztuki
- cytryna 1/2 sztuki
- likier cytrynowy 3 łyżki
- cukier waniliowy 1/2- 1 opakowania
Sposób przyrządzenia:
Należy zmiksować twaróg dodając do niego cukier i jajka. Miksować do
momentu uzyskania puszystej masy. Tak otrzymana masę należy podzielić na
dwie porcje. Do pierwszej porcji należy dodać dżem wymieszany z kakao,
zaś do drugiej cukier waniliowy, skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz
likier cytrynowy. Wszystkie składniki należy wymieszać. W pucharkach
układać warstwami po trochu masy. Przed podaniem deser należy schłodzić.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos