Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsta zupa jarzynowa z wołowiną

Składniki:

  • 25 dkg mięsa wołowego bez kości
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 20 dkg różyczek brokuły
  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Umyte i osuszone mięso pokroić w paski grubości palca. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać porcjami mięso, mocno je obrumienić ze wszystkich stron.  Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umytą fasolkę pokroić na 3 cm odcinki. Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na pozostałym oleju. W rondlu umieścić wszystkie składniki zupy, zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu aż składniki zmiękną, przyprawić. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *