Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodko ostra zupa z karpia

Składniki:

  • 1 kg filetów z tłustej ryby słodkowodnej
  • 3 szklanki bulionu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • sól, biały pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu zalać bulionem rybnym poporcjowane filety. Dodać  sos sojowy, cukier i sól. Na małej patelni rozgrzać olej, dodać obrany, drobno pokrojony czosnek, chwilę smażyć mieszając. Zawartość patelni przełożyć do rondla, dodać sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować 15 minut. Kończąc dodać odpowiednią ilość pieprzu i posiekaną zieleninę (nać kolendry lub pietruszki)

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *