Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z pomidorami i wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg wołowiny bez kości
  • 25 dkg białej fasoli konserwowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka czerwonego wytrawnego wina
  • sól, mielona ostra papryka
  • 1 litr bulionu mięsnego

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojone w grubą kostkę mięso wołowe, obrumienić ze wszystkich stron. Dodać bulion, doprowadzić do wrzenia, pikantnie przyprawić, gotować powoli aż mięso zmięknie. Fasolę odcedzić z zalewy, wypłukać, dodać do rondla z wrzącą zupą. Dodać koncentrat i wino, gotować jeszcze kilka minut. Przed podaniem dodać obrany, drobniutko posiekany czosnek i zieleninę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *