Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
marek
ParticipantZalewa do peklowania:
– 12 dkg soli,
– 1,5 dkg saletry,
– 2,5 dkg cukru,
– li¶cie laurowe, ziele angielskie, go¼dziki,
– wszelkie ulubione zio³a, czosnek,
– 1 litr wody,
Powodzenia i smacznego. Sk³ad zalewy na 5 kg miêsa.marek
Participant¦wiadoma prowokacja, ale dziekuje.
marek
ParticipantPrzepraszam za pomy³kê. Oto przepis:
Sk³adniki:
m±ka
woda
Sposób przyrz±dzenia:
M±kê rozrobiæ z niewielk± ilo¶ci± wody. Rozwa³kowaæ na cieñkie placki. Piec na czystej patelni (bez t³uszczu), a¿ zrobi± siê chrupi±ce.marek
ParticipantSk³adniki:
1 kg dojrza³ych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25 dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
go¼dziki
ziele angielskie
cynamon
li¶cie lauroweGruszki obraæ, w³o¿yæ do zimnej wody zmieszanej z sokiem z cytryny. Do naczynia wlaæ ocet i wino, w³o¿yæ cukier, miód i przyprawy, zagotowaæ, odszumowaæ i gotowaæ 5 min. W³o¿yæ gruszki na ok. 30 min. Ju¿ miêkkie owoce wyj±æ i u³o¿yæ w s³oikach. Syrop zagotowaæ, a¿ po³owa wyparuje i zgêstnieje. Zalaæ nim owoce, by by³y ca³kowicie przykryte, szczelnie zamkn±æ s³oiki. Odstawiæ w ch³odne miejsce.
marek
ParticipantPrzeczytaj proszê:
[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2734/150/[/url]marek
ParticipantDroga Aniu, grzeczno¶æ wymaga aby pytaæ administratora o pozwolenie na umieszczenie adresu do innej strony na forum.
marek
Participant[url]www.antykale.prv.pl [/url] By³em, zobaczy³em, polecam. Pozdrawiam admina.
marek
Participant[url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1749.html [/url]
[url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis792.html [/url]
[url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis792.html [/url]
[url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis8325.html [/url]marek
ParticipantPoczytaj:
[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/698/104/[/url]Przesmaczna ryba, mniam, z góry smacznego, no i szalonego powitania ¿yczê. 😉
marek
ParticipantGrzech, niezle piszesz. Forum odwiedza znacznie mniej osób, popublikuj proszê przepisy w dzia³ach o gotowaniu.
marek
Participant[i]Zbo¿a
[b]Wskazane:[/b] Nie ma, poniewa¿ nale¿y ca³kowicie wyeliminowaæ je z diety.
[b]Unikaæ:[/b] Kie³ków pszenicy, m±ki z owsa, m±ki zbo¿owej, otrêbów z owsa lub z pszenicy, p³atków familia, kukurydzianych, siedem-zbó¿, grape nut,pszenicy skrobi.[/i]
Jak widziusz nale¿y raczej takiego pieczywa unikac.marek
ParticipantProszê bardzo 🙂
marek
ParticipantPolecam forum [url]http://wino.org.pl/forum/index.php[/url] tam znajdziesz lub uzyskasz odpowiedz.
marek
ParticipantProszê bardzo, smacznego. A co do internetu, wszystko przyjdzie z czasem, nauczysz siê i Ty odszukiwaæ potrzebne informacje. Np. szukaj±c potraw z pasternaka wpisujesz na stronie [url]www.google.pl [/url]has³o [b]z pasternaka [/b]nie [b]pasternak[/b] zaznaczasz przeszukiwanie stron polskich, klikasz szukaj i ju¿ masz wy¶wietlone strony zawieraj±ce szukany zwrot. ¯ycze powodzenia.
Post edited by: tinca, at: 2005/10/04 09:28
marek
ParticipantProszê bardzo. Napisz jak smakowa³y proszê.
-
AuthorPosts