Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

marek

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 524 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Peklowanie #44342
    marek
    Participant

    Zalewa do peklowania:
    – 12 dkg soli,
    – 1,5 dkg saletry,
    – 2,5 dkg cukru,
    – li¶cie laurowe, ziele angielskie, go¼dziki,
    – wszelkie ulubione zio³a, czosnek,
    – 1 litr wody,
    Powodzenia i smacznego. Sk³ad zalewy na 5 kg miêsa.

    in reply to: Odnośnie „Hude parku” #44339
    marek
    Participant

    ¦wiadoma prowokacja, ale dziekuje.

    in reply to: szukam przepisu na macę żydowską! #44332
    marek
    Participant

    Przepraszam za pomy³kê. Oto przepis:
    Sk³adniki:
    m±ka
    woda
    Sposób przyrz±dzenia:
    M±kê rozrobiæ z niewielk± ilo¶ci± wody. Rozwa³kowaæ na cieñkie placki. Piec na czystej patelni (bez t³uszczu), a¿ zrobi± siê chrupi±ce.

    in reply to: gruszki #44325
    marek
    Participant

    Sk³adniki:
    1 kg dojrza³ych, twardych gruszek
    0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
    1 cytryna
    5 szklanek czerwonego octu winnego
    1 szklanka cukru
    25 dag miodu
    ziarna czarnego pieprzu
    go¼dziki
    ziele angielskie
    cynamon
    li¶cie laurowe

    Gruszki obraæ, w³o¿yæ do zimnej wody zmieszanej z sokiem z cytryny. Do naczynia wlaæ ocet i wino, w³o¿yæ cukier, miód i przyprawy, zagotowaæ, odszumowaæ i gotowaæ 5 min. W³o¿yæ gruszki na ok. 30 min. Ju¿ miêkkie owoce wyj±æ i u³o¿yæ w s³oikach. Syrop zagotowaæ, a¿ po³owa wyparuje i zgêstnieje. Zalaæ nim owoce, by by³y ca³kowicie przykryte, szczelnie zamkn±æ s³oiki. Odstawiæ w ch³odne miejsce.

    in reply to: szukam przepisu na macę żydowską! #44321
    marek
    Participant

    Przeczytaj proszê:
    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2734/150/[/url]

    in reply to: wellness odżywianie??? #44299
    marek
    Participant

    Droga Aniu, grzeczno¶æ wymaga aby pytaæ administratora o pozwolenie na umieszczenie adresu do innej strony na forum.

    in reply to: Obszerny Download & Mega Humor #44290
    marek
    Participant

    [url]www.antykale.prv.pl [/url] By³em, zobaczy³em, polecam. Pozdrawiam admina.

    in reply to: HALIBUT #44283
    marek
    Participant

    [url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1749.html [/url]
    [url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis792.html [/url]
    [url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis792.html [/url]
    [url]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis8325.html [/url]

    in reply to: HALIBUT #44281
    marek
    Participant

    Poczytaj:
    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/698/104/[/url]

    Przesmaczna ryba, mniam, z góry smacznego, no i szalonego powitania ¿yczê. 😉

    in reply to: Rolada ze szpinaku #44278
    marek
    Participant

    Grzech, niezle piszesz. Forum odwiedza znacznie mniej osób, popublikuj proszê przepisy w dzia³ach o gotowaniu.

    in reply to: Chleb esseński, chleb ezechiela dla grupy 0 #44277
    marek
    Participant

    [i]Zbo¿a
    [b]Wskazane:[/b] Nie ma, poniewa¿ nale¿y ca³kowicie wyeliminowaæ je z diety.
    [b]Unikaæ:[/b] Kie³ków pszenicy, m±ki z owsa, m±ki zbo¿owej, otrêbów z owsa lub z pszenicy, p³atków familia, kukurydzianych, siedem-zbó¿, grape nut,pszenicy skrobi.[/i]
    Jak widziusz nale¿y raczej takiego pieczywa unikac.

    in reply to: knedle #44259
    marek
    Participant

    Proszê bardzo 🙂

    in reply to: Szczepionka winiarska #44257
    marek
    Participant

    Polecam forum [url]http://wino.org.pl/forum/index.php[/url] tam znajdziesz lub uzyskasz odpowiedz.

    in reply to: pasternak #44256
    marek
    Participant

    Proszê bardzo, smacznego. A co do internetu, wszystko przyjdzie z czasem, nauczysz siê i Ty odszukiwaæ potrzebne informacje. Np. szukaj±c potraw z pasternaka wpisujesz na stronie [url]www.google.pl [/url]has³o [b]z pasternaka [/b]nie [b]pasternak[/b] zaznaczasz przeszukiwanie stron polskich, klikasz szukaj i ju¿ masz wy¶wietlone strony zawieraj±ce szukany zwrot. ¯ycze powodzenia.

    Post edited by: tinca, at: 2005/10/04 09:28

    in reply to: knedle #44253
    marek
    Participant

    Proszê bardzo. Napisz jak smakowa³y proszê.

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 524 total)