- This topic has 12 replies, 2 voices, and was last updated 19 years, 4 months ago by
admin.
-
AuthorPosts
-
16 października 2005 at 18:16 #44276
admin
KeymasterCzy zamist w/w produktów mogê je¶æ chleb pe³noziarnisty (VASSA) dziekuje z góry za odpowiedz. [email protected]
16 października 2005 at 22:26 #44277marek
Participant[i]Zbo¿a
[b]Wskazane:[/b] Nie ma, poniewa¿ nale¿y ca³kowicie wyeliminowaæ je z diety.
[b]Unikaæ:[/b] Kie³ków pszenicy, m±ki z owsa, m±ki zbo¿owej, otrêbów z owsa lub z pszenicy, p³atków familia, kukurydzianych, siedem-zbó¿, grape nut,pszenicy skrobi.[/i]
Jak widziusz nale¿y raczej takiego pieczywa unikac.2 listopada 2005 at 17:44 #44300admin
KeymasterCo to jest chleb Esseñski i chleb Ezachiela???
Jak go uzyskaæ, gdzie go kupiæ, lib jak go upiec, proszê o radê…
Pozdrawiam1
M.26 stycznia 2006 at 20:45 #44498admin
Keymaster[b]MoniaKat napisał:[/b]
[quote]Co to jest chleb Esseński i chleb Ezachiela???
Jak go uzyskać, gdzie go kupić, lib jak go upiec, proszę o radę…
Pozdrawiam1
M.[/quote]26 stycznia 2006 at 20:48 #44499admin
Keymasterpoprosze o przepis na chleb essenski
4 marca 2006 at 23:14 #44599admin
KeymasterChleb esseński z migdałami.
Waga: 400g. Producent: Terrasana, Holandia. Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy – eko, rodzynki – eko, daktyle – eko, migdały – eko. Pełne ziarno z najlepszego rodzaju ekologicznej pszenicy jest kielkowane przez 2-3 dni. Nastepnie jest zbierane i gotowane w niskiej temperaturze.
Chleb najlepiej smakuje pokrojony w kromki i lekko podpieczony.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
😛 👿4 marca 2006 at 23:17 #44600admin
KeymasterChleb esseński. Waga: 400g. Producent: Terrasana, Holandia.
Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
kosztuje ok. 10-14 zł4 marca 2006 at 23:18 #44601admin
KeymasterChleb esseński.
Waga: 400g.
Producent: Terrasana, Holandia.
Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
😆
kosztuje ok.12-14 zł3 maja 2006 at 15:31 #44820admin
KeymasterA gdzie mozna go nabyc??
19 maja 2006 at 17:05 #44871admin
Keymastersama z grupa krwi 0 szukam chleba essenskiego lub ezechiela ale zastanawia mnie ten sklad, mianowicie:podkielkowane ziarno pszenicy, z czego co wyczytalam nalezy unikac.
20 maja 2006 at 07:56 #44873marek
ParticipantMyślę że pozytywny wpływ na organizm innych sładników tego pieczywa może niwelować wpływ niegatywny kiełków pszenicy. Więc śmiało możesz go jeść. 🙂
13 sierpnia 2006 at 16:19 #44979admin
Keymasterco do ziaren pszenicy, której należy unikać, to chleb esseński można robić również z żyta
pozdrawiam
13 sierpnia 2006 at 16:24 #44980admin
Keymastera oto i przepis:
200g żyta podkiełkować 2 dni, następnie zmiksować z 200ml wody, odcedzić, dodać 30g mąki gryczanej, sól, anyżek(tudzieć ślaz), 3 łyżki siemienia lnianego; można dodać również bakalie.
piec 10 godzin w 50 stopniach celsjusza -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.