[i]Zbo¿a
[b]Wskazane:[/b] Nie ma, poniewa¿ nale¿y ca³kowicie wyeliminowaæ je z diety.
[b]Unikaæ:[/b] Kie³ków pszenicy, m±ki z owsa, m±ki zbo¿owej, otrêbów z owsa lub z pszenicy, p³atków familia, kukurydzianych, siedem-zbó¿, grape nut,pszenicy skrobi.[/i]
Jak widziusz nale¿y raczej takiego pieczywa unikac.
[b]MoniaKat napisał:[/b]
[quote]Co to jest chleb Esseński i chleb Ezachiela???
Jak go uzyskać, gdzie go kupić, lib jak go upiec, proszę o radę…
Pozdrawiam1
M.[/quote]
Chleb esseński z migdałami.
Waga: 400g. Producent: Terrasana, Holandia. Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy – eko, rodzynki – eko, daktyle – eko, migdały – eko. Pełne ziarno z najlepszego rodzaju ekologicznej pszenicy jest kielkowane przez 2-3 dni. Nastepnie jest zbierane i gotowane w niskiej temperaturze.
Chleb najlepiej smakuje pokrojony w kromki i lekko podpieczony.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
😛 👿
sama z grupa krwi 0 szukam chleba essenskiego lub ezechiela ale zastanawia mnie ten sklad, mianowicie:podkielkowane ziarno pszenicy, z czego co wyczytalam nalezy unikac.
a oto i przepis:
200g żyta podkiełkować 2 dni, następnie zmiksować z 200ml wody, odcedzić, dodać 30g mąki gryczanej, sól, anyżek(tudzieć ślaz), 3 łyżki siemienia lnianego; można dodać również bakalie.
piec 10 godzin w 50 stopniach celsjusza