Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

admin

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 592 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Suszone śliwki Gerber #45062
    admin
    Keymaster

    To już jest doprawione, nie warto, bo przesadzisz! 🙂

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #45059
    admin
    Keymaster

    O rywalizację to się nie bój. Wygrał już ktoś coś?

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #45058
    admin
    Keymaster

    Hihihihhi, wyścigi jakieś czy co? Dawać dawać, chętnych jest napewno więcej niż nagród więc musicie się postarać. Może jakaś mała wewnętrzna rywalizacja? 😀

    in reply to: Suszone śliwki Gerber #45057
    admin
    Keymaster

    Ok. spróbuję i się zobaczy, a można doprawić samemu?

    in reply to: dieta pomaga ? #45056
    admin
    Keymaster

    w Polsce tez juz jest cos takiego a nawet chyba ze trzy firmy: honitex, arsedo, i fastlight. Ja odchudzałam się z fastlight i powiem ze schudłam 10 kg w troche ponad 3 miesiące. Jedzenie smaczne, duzo warzyw,owocow, ogólnie idealnie. polecam sama testowałam.

    in reply to: Diety, diety, diety …. #45055
    admin
    Keymaster

    Ja odchudzałam sie całe życie bez skutku. Ale znalazłam wybawićiela hehe. Firmę która dostarcza dietę 1000 kcal do domu. Z racji ze za to płaciłam to motywacja wzrosła strasznie i udało sie 10 kg w 3 miesiące! firma dziala tylko chyba na terenie warszawy i okolic ale spytać warto nazywa sie fastlight. Polecam naprawde wszystkim zdesperowanym.

    in reply to: jak schudnac #45053
    admin
    Keymaster

    witaj. ja schudłam bez problemu 10 kg w 3 miesiące. Niestety nie mialam dość samozaparcia ale jest taka firma w warszawie nazywa się fastlight . Przywoża ci diete 1000 kcal do domu. Jedzenie super, duzo owocow i warzyw naprawde poleca,

    in reply to: Szynkowar #45051
    admin
    Keymaster

    Wszystko o szynkowarach znajdziesz w http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=69
    Doradzamy , pomagamy. Polecając tą stronę nie znaczy że jestem przeciwko waszej stronie Dużo wiadomości wcale nie znaczy za duzo wiedzy. Pozdrawiam

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #45050
    admin
    Keymaster

    Do 10 listopada mają sprzedawać specjalne margarynki. Tak więc mamy jeszcze trochę czasu, choć w sumie nie aż tak dużo. Trzeba karmić całą rodzinę i znajomych kanapkami, większa szansa na wygraną 🙂

    in reply to: Kiełbasa #45049
    admin
    Keymaster

    Wszystko co chcesz wiedzić o mięsie i wędlinach masz na http://www.wedlinydomowe.pl/ Zapraszamy

    in reply to: Peklowanie #45048
    admin
    Keymaster

    prostuję -ilosć zalewy na 1kg mięsa = 0,4L, więc 1 l solanki wystarcza na 2.2- 2.4 kg steżenie solanki dobre, zamiast mieszanki sól + saletra proponuję peklosol gotowa mieszanka sól + nitryt w takiej zalewie po nastrzyknięciu wystarczy 4-5 dni

    Edytowany przez: tinca, w: 2006/09/29 11:54

    in reply to: Peklowanie #45047
    admin
    Keymaster

    wszystko znajdziesz na http://www.wedlinydomowe.pl/ zapraszamy

    in reply to: Gdańsk #45046
    admin
    Keymaster

    🙂 Zgadam się z Tobą całkowicie.Też polecam.:) 🙂

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #45045
    admin
    Keymaster

    Ciekawe kiedy pójdą te wszystkie nagrody. Głównych jest 400, ale nie wiem jak szybko się rozejdą.

    in reply to: Pierwsza partia konkursowa #45044
    admin
    Keymaster

    [b]Kapuśniak jarski z ryżem
    Składniki:[/b]
    1 mała główka kapusty
    6 cebul
    6 dymek
    6 marchwi
    2 kolorowe papryki
    3 duże pomidory
    5 łodyg selera naciowego
    10 dkg ryżu
    sól, pieprz

    [b]Sposób przyrządzenia:[/b]
    Warzywa umyć i oczyścić. Pokroić drobno. W odpowiednio dużym garnku zalać pokrojone warzywa wodą , doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia przez około 10 minut. Garnek przykryć i gotować powoli przez następne 15 minut. Ryż ugotować w dużej ilości wody, dodać do zupy, przyprawić do smaku. Tak przygotowaną zupę można przechowywać w3 lodówce , a nawet zamrozić. Przydatna w diecie odchudzającej.
    [b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b]

    [b]Pikantna zupa z orzechów ziemnych
    Składniki:[/b]
    3 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
    3 pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego
    1 łyżka oliwy
    2 kolorowe papryki pokrojone w kostkę
    2 łyżki curry
    1 szklanka ryżu
    2 pokrojone w kostkę pomidory
    1 szklanka posiekanych drobno orzechów ziemnych
    1 łyżka masła orzechowego
    1 łyżka cukru
    sok z jednej limetki
    szczypta pieprzu kajeńskiego
    sól, pieprz
    posiekana natka pietruszki i kolendry

    [b]Sposób przyrządzenia:[/b]
    W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić ją mieszając, dodać paprykę i seler naciowy, dusić przez 5 minut. Dodać pieprz kajeński i curry. Dodać 1,5 litra wody, ryż, pomidory, orzechy, przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut. Za pomocą trzepaczki rozmieszać masło z sokiem z limetki i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać wody i masło roztrzepane z dodatkami, zagotować, ewentualnie doprawić. Podając posypać zieleniną.
    [b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b]

    [b]Zupa z ośmiornicy z tostami
    Składniki:[/b]
    2 ośmiornice
    ½ szklanki białego wytrawnego wina
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    8 kromek chleba tostowego
    sól, pieprz

    [b]Sposób przyrządzenia:[/b]
    W garnku wymieszać 1 litr wody z winem, liściem laurowym, pokrojoną w piórka cebulą, doprowadzić do wrzenia. Tuszki ośmiornic pokroić w paseczki, dodać do garnka, gotować przez 10 minut, przyprawić solą i pieprzem. Z chleba przygotować tosty, natrzeć dokładnie czosnkiem. Na każdy talerz włożyć tosty i zalać zupą. Przybrać zieleniną i podawać.
    [b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b]

    [b]Zupa z okoni
    Składniki:[/b]
    50 dkg filetów z okonia
    5 szklanek wywary z ryby
    ½ cebuli
    1 łyżka masła
    ½ dużego pomidora
    ½ łyżki mąki
    1 łyżka gęstej śmietany
    ½ łyżeczki czosnku roztartego z odrobiną soli
    sól, pieprz

    [b]Sposób przyrządzenia:[/b]
    Rybę sprawić i wyfiletować. Z resztek pozostałych z filetowania i jarzyn rosołowych przygotować wywar. Przecedzić. Doprowadzić wywar do wrzenia, dodać filety z okonia, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i przygotować białą zasmażkę. Do gotującej się zupy dodać pokrojone w kostkę pomidory, czosnek roztarty z solą, sól i pieprz do smaku. Zagęścić zasmażką, dodać zahartowaną śmietanę. Podawać przybrane zieleniną z białym pieczywem.
    [b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b]

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 592 total)