Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
adminKeymaster
To już jest doprawione, nie warto, bo przesadzisz! 🙂
adminKeymasterO rywalizację to się nie bój. Wygrał już ktoś coś?
adminKeymasterHihihihhi, wyścigi jakieś czy co? Dawać dawać, chętnych jest napewno więcej niż nagród więc musicie się postarać. Może jakaś mała wewnętrzna rywalizacja? 😀
adminKeymasterOk. spróbuję i się zobaczy, a można doprawić samemu?
adminKeymasterw Polsce tez juz jest cos takiego a nawet chyba ze trzy firmy: honitex, arsedo, i fastlight. Ja odchudzałam się z fastlight i powiem ze schudłam 10 kg w troche ponad 3 miesiące. Jedzenie smaczne, duzo warzyw,owocow, ogólnie idealnie. polecam sama testowałam.
adminKeymasterJa odchudzałam sie całe życie bez skutku. Ale znalazłam wybawićiela hehe. Firmę która dostarcza dietę 1000 kcal do domu. Z racji ze za to płaciłam to motywacja wzrosła strasznie i udało sie 10 kg w 3 miesiące! firma dziala tylko chyba na terenie warszawy i okolic ale spytać warto nazywa sie fastlight. Polecam naprawde wszystkim zdesperowanym.
adminKeymasterwitaj. ja schudłam bez problemu 10 kg w 3 miesiące. Niestety nie mialam dość samozaparcia ale jest taka firma w warszawie nazywa się fastlight . Przywoża ci diete 1000 kcal do domu. Jedzenie super, duzo owocow i warzyw naprawde poleca,
adminKeymasterWszystko o szynkowarach znajdziesz w http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=69
Doradzamy , pomagamy. Polecając tą stronę nie znaczy że jestem przeciwko waszej stronie Dużo wiadomości wcale nie znaczy za duzo wiedzy. PozdrawiamadminKeymasterDo 10 listopada mają sprzedawać specjalne margarynki. Tak więc mamy jeszcze trochę czasu, choć w sumie nie aż tak dużo. Trzeba karmić całą rodzinę i znajomych kanapkami, większa szansa na wygraną 🙂
adminKeymasterWszystko co chcesz wiedzić o mięsie i wędlinach masz na http://www.wedlinydomowe.pl/ Zapraszamy
adminKeymasterprostuję -ilosć zalewy na 1kg mięsa = 0,4L, więc 1 l solanki wystarcza na 2.2- 2.4 kg steżenie solanki dobre, zamiast mieszanki sól + saletra proponuję peklosol gotowa mieszanka sól + nitryt w takiej zalewie po nastrzyknięciu wystarczy 4-5 dni
Edytowany przez: tinca, w: 2006/09/29 11:54
adminKeymasterwszystko znajdziesz na http://www.wedlinydomowe.pl/ zapraszamy
adminKeymaster🙂 Zgadam się z Tobą całkowicie.Też polecam.:) 🙂
adminKeymasterCiekawe kiedy pójdą te wszystkie nagrody. Głównych jest 400, ale nie wiem jak szybko się rozejdą.
adminKeymaster[b]Kapuśniak jarski z ryżem
Składniki:[/b]
1 mała główka kapusty
6 cebul
6 dymek
6 marchwi
2 kolorowe papryki
3 duże pomidory
5 łodyg selera naciowego
10 dkg ryżu
sól, pieprz[b]Sposób przyrządzenia:[/b]
Warzywa umyć i oczyścić. Pokroić drobno. W odpowiednio dużym garnku zalać pokrojone warzywa wodą , doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia przez około 10 minut. Garnek przykryć i gotować powoli przez następne 15 minut. Ryż ugotować w dużej ilości wody, dodać do zupy, przyprawić do smaku. Tak przygotowaną zupę można przechowywać w3 lodówce , a nawet zamrozić. Przydatna w diecie odchudzającej.
[b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b][b]Pikantna zupa z orzechów ziemnych
Składniki:[/b]
3 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
3 pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego
1 łyżka oliwy
2 kolorowe papryki pokrojone w kostkę
2 łyżki curry
1 szklanka ryżu
2 pokrojone w kostkę pomidory
1 szklanka posiekanych drobno orzechów ziemnych
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka cukru
sok z jednej limetki
szczypta pieprzu kajeńskiego
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki i kolendry[b]Sposób przyrządzenia:[/b]
W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić ją mieszając, dodać paprykę i seler naciowy, dusić przez 5 minut. Dodać pieprz kajeński i curry. Dodać 1,5 litra wody, ryż, pomidory, orzechy, przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut. Za pomocą trzepaczki rozmieszać masło z sokiem z limetki i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać wody i masło roztrzepane z dodatkami, zagotować, ewentualnie doprawić. Podając posypać zieleniną.
[b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b][b]Zupa z ośmiornicy z tostami
Składniki:[/b]
2 ośmiornice
½ szklanki białego wytrawnego wina
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 liść laurowy
8 kromek chleba tostowego
sól, pieprz[b]Sposób przyrządzenia:[/b]
W garnku wymieszać 1 litr wody z winem, liściem laurowym, pokrojoną w piórka cebulą, doprowadzić do wrzenia. Tuszki ośmiornic pokroić w paseczki, dodać do garnka, gotować przez 10 minut, przyprawić solą i pieprzem. Z chleba przygotować tosty, natrzeć dokładnie czosnkiem. Na każdy talerz włożyć tosty i zalać zupą. Przybrać zieleniną i podawać.
[b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b][b]Zupa z okoni
Składniki:[/b]
50 dkg filetów z okonia
5 szklanek wywary z ryby
½ cebuli
1 łyżka masła
½ dużego pomidora
½ łyżki mąki
1 łyżka gęstej śmietany
½ łyżeczki czosnku roztartego z odrobiną soli
sól, pieprz[b]Sposób przyrządzenia:[/b]
Rybę sprawić i wyfiletować. Z resztek pozostałych z filetowania i jarzyn rosołowych przygotować wywar. Przecedzić. Doprowadzić wywar do wrzenia, dodać filety z okonia, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i przygotować białą zasmażkę. Do gotującej się zupy dodać pokrojone w kostkę pomidory, czosnek roztarty z solą, sól i pieprz do smaku. Zagęścić zasmażką, dodać zahartowaną śmietanę. Podawać przybrane zieleniną z białym pieczywem.
[b]Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab[/b] -
AuthorPosts