Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
adminKeymaster
[b]klaufa napisał:[/b]
[quote]firmy Polgrunt.Smakowały jak sparciała gąbka,chociaż nigdy takowej nie jadłam :laugh:[/quote]
LOL Nie zazdroszcze Tobie Twojego zmysłu smaku…
Mi te parówki sojowe smakowały bardzo. Znam mnóstwo osób które nawet nie poznały że to produkt sojowy.adminKeymasterno niestety słodkiemu lenistwu muszę powiedzieć nie! lekarz powiedział ze kategorycznie muszę zmienić tryb życia: zdrowiej jeść i zacząć sie ruszać. wiec w mojej walce z cholesterolem musze zainwestować we Flore i jakieś dobre buty do bieganiaB)
adminKeymasterHi! Good site respect! <a href="http://tansisto.info/nubiles/index.html">nubiles</a> Visit <a href= http://tansisto.info/nubiles/index.html >nubiles</a> Thanks!
adminKeymasterja
adminKeymasterDaj namiary na siebie i więcej informacji o fermie i mięsie gołębia.
adminKeymasterJak jestes studentka medycyny to proponuje kroplowke. Szybciej nie mozna! 🙂
adminKeymasterNie "dubluje" tylko klaruje hi hi hi… Ale Tobie sie nie podoba bo moj przepis jest lepszy. MOJ :woohoo:
A jak ktos sie chce doszukac antysemityzmu to moze go znalezc nawet w ksiazce kucharskiej jak sie okazuje :laugh: Ja tymczasem zadam usuniecia przepsu na murzynka – co za bezczelny akt umniejszajacy mieszkancom Afryki.
Zamknac te rasistowska strone, natychmiast!
adminKeymasterGienek, rzeczywiscie piszac "specjalna maka" ujelam niewlasciwie, mialam na mysli specjalne przygotowanie, co juz dalej bylo poprawnie. Mozna sie przejezyczec, ale to nie powod, aby sie wysmiewac. Mozna kogos poprawic, ale w innym tonie.
Jak przepis, to przepis i wcale nie jest oczywiste, czy wszyscy do wszystkiego uzywaja przegotowanej wody i tlumacze to Tobie, Gienek. Przegotowanej, a nie podgrzanej. Lapiesz za slowka, a sam piszesz blednie. Sposob przyrzadzania podalam (przepisany z netu) razem z czasem wykonania, a Ty dublujesz, zeby udowodnic co?
Twoj poprzedni post jest wysmianiem tego, co napisalam, zlosliwe komentarze poparte kpiacymi ikonkami i slownie.
Do czego te uwagi o specjalnej wodzie, mlynie itd? Jawne kpiny, a napisane tak, ze mozna odebrac jako nasmiewanie sie z rytualu innej religji, szczegolnie, ze antysemityzm w Polsce jest niemaly. Jak widac z poprzednich postow nie kazdy sie orientuje w tych sprawach, a po Twoich zlosliwosciach inni moga odebrac falszywe pojecie.
Tak, rozzloscilo mnie to, bo wygladalo tendencyjnie a nadewszystko mialo niewlasciwe podteksty.
Maca (duzo macy) to by sie Tobie przydala, na potencjalna zlosliwosc i chec dokuczania.
Jak juz nie masz co pisac, to zlosliwie przekrecasz moj nick, zeby jeszcze jakos dosunac, a te ikonki znakomicie do Ciebie pasuja.
Zgorzknienie jest produktem potencjalnej zlosliwosci, czego dales dowod i zlosliwosc jest niezdrowa przedewszystkim dla tych, co ja uprawiaja. Nalezy sie trzymac od takich z daleka, zeby nie zatruwali innym zycia swoim jadem.
———————————————————–
PS. do Tinci, czemu naraz jestem gosciem?adminKeymasterto musi być coś szybkiego i prostego więc może schbowe 🙂
adminKeymastera ja nie lubie szpinaku 🙂
adminKeymasterjak ja robiła pierwszy raz gołąbki to dałamt yle ryżu że mięsa nie było czuć 🙂
adminKeymasterAles sie zabuldoczyla Anemite 👿 :laugh:
A tymczasem sama sobie zaprzeczasz. Najpierw piszesz, ze ma byc specjalna maka, potem ze wcale nie. Cos brak Ci konsekwencji i generalnie to co piszesz jest zupelnie niescisle i niejasne.
To ze maka ma byc specjalna, specjalnie przygotowana czy jeszcze jakkolwiek inaczej by to okreslic to nieprawda. Zwykla maka przenna spelni swoje zadanie. Mozna tez uzyc maki z zyta, jeczmienia, orkiszu albo owsa i dalej bedzie to w zgodzie z obrzadkiem religijnym.
A teraz najwazniesze. Od czasu polaczenia skladnikow mamy kilkanascie minut zanim ciasto zacznie rosnac czyli zanim zacznie sie fermentacja. Jesli nie wstawimy ciasta do pieca zanim to nastapi mozemy pozegnac sie z maca. Otrzymany produkt bedzie mial inny smak i zapach, i wedlug obrzadku bedzie "nieczysty" (bo bakterie maczaly w nim palce :whistle: ) – nie bedzie to juz maca. I tu jest cala maca pogrzebana a nie w "specjalnej mace" he he he… 🙂
A to ze uzywamy wody przegotowanej to chyba norma. Nie miem komu to tlumaczysz.
Odnosnie pustych pal nasmiewajacych sie z obcych obyczajow i religii to masz zupelna racje. Tylko, ze nikt tu sie z tego nie nasmiewal. Wiec nie zasmiecaj watku tekstem nie zwiazanym z tematem.
Mysle, ze przydalo troche macy na oczyszczenie duchowe, bo widze w Tobie wiele zla i zgorzknienia Anemite 😆
Smacznego!
adminKeymasterTak, maka specjalnie przygotowana to "nie specjalna maka", a to roznica. Chodzi wlasnie o sposob przygotowania i pewne wymogi zdrowotne. Woda musi byc przegotowana i wystudzona, a nie podgrzana, a to roznica. W polskiej kuchni tez zaleca sie w niektorych potrawach, np. w napojach PRZEGOTOWAC wode i potem wystudzic, poniewac woda prosto z kranu moze zawierac i zwykle zawiera pewne szkodliwe mikroorganizmy, ktore gina, kiedy wode sie gotuje. No i po co sie kupuje wode w butlach, jesli nie ma roznicy?
Zydowska zywnosc nazywa sie koszerna, to znaczy ze jest specjalnie przygotowana wg. wymagan religijnych. Kurczaki np. sa karmione specjalna pasza (nie byle czym jak nasze) i w rytualny sposob zabijane i to jest tez duza roznica. Specjalni rabaje kontroluja produkcje zywnosci, ktora ma byc wg. wskazan religijnych i zdrowotnych.
W katolickiej religii tez sa pewne uwarunkowania, co mozna jesc, robic i kiedy, a wyznawcom innych religii moze sie to wydac dziwne, bo co to za roznica, piatek sobota czy poniedzialek?
Zamiast sie osmieszac brakami w wyksztalceniu, lepiej zabierz sie do nauki i sprawdz o co chodzi, a nie robic z siebie pajaca.
Nasmiewac sie z obyczajow i religii obcych narodowowsci moze tylko pusta pala.adminKeymasterPytanie: Co to jest "specjalna maka"?
Odpowiedz: Specjalna maka to specjalnie przygotowana maka.
ha ha ha… :laugh:
Dodam tylko, ze jest przygotowywana w specjalnym mlynie przez specjalnego mlynarza na specjalne zyczenie 😉
Wystudzona woda to tez niezly patent. To taka woda, ktora najpierw trzeba podgrzac a potem wystudzic. Z innej nie wyjdzie. Taka specjalna woda :woohoo:
-
AuthorPosts