Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

szynka wędzona

Home Forums Przepisy czytelników Domowe wędliny szynka wędzona

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #44160
    Rafał
    Participant

    Czy w domowych warunkach da siê zrobiæ szynkê wêdzon±, sask± i inne wêdliny wêdzone na zimno? Krótko mówi±c, aby to by³o niemal surowe w konsystencji i nie kosztowa³o tak zabójczo co w sklepie.

    #44164
    marek
    Participant

    Poczytaj proszê te posty:
    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/553/104/[/url]
    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/219/68/[/url]
    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2900/150/[/url]
    My¶lê ¿e opieraj±c siê na zawartyuch w nich informacjach mo¿na wysnuæ wniosek ¿e warto siê pokusiæ, za efekt jednak nie rêczê.

    #45292
    admin
    Keymaster

    ja

    #46324
    Waldemar Ryszkowski
    Participant

    Ostatnio nie jem ani mięsa wędzonego ani mięsa pieczonego. Znalazłem świetny przepis na mięso gotowane. W zasadzie już mam odpowiednie akcesoria kuchenne
    do jego przygotowania, a raczej jeden dobry garnek.Do mięs (jeszcze tylko boczku tak nie robiłem) dodaje się 3 łyżki majonezu, 6 łyżek soli i majeranku i trochę czosnku, czeka się aż woda się zagotuje, następnie gotuje przez 5 minut i po wystygnięciu powtarza czynność. Tak przygotowane mięso smakuje rewelacyjnie – dla mnie zwłaszcza szynka

    #46655
    Waldemar Ryszkowski
    Participant

    Ostatnio nie jem ani mięsa wędzonego ani mięsa pieczonego. Znalazłem świetny przepis na mięso gotowane. W zasadzie już mam odpowiednie akcesoria kuchenne
    do jego przygotowania, a raczej jeden dobry garnek.Do mięs (jeszcze tylko boczku tak nie robiłem) dodaje się 3 łyżki majonezu, 6 łyżek soli i majeranku i trochę czosnku, czeka się aż woda się zagotuje, następnie gotuje przez 5 minut i po wystygnięciu powtarza czynność. Tak przygotowane mięso smakuje rewelacyjnie – dla mnie zwłaszcza szynka

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.