Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flaczki wegetariańskie

Składniki:

  • paczka kostki sojowej
  • por
  • seler
  • 3 pietruszki
  • 4 marchewki
  • po 3 łyżki imbiru, majeranku, czarnego pieprzu
  • trochę gałki muszkatołowej
  • ciemny sos sojowy
  • 2 kostki warzywne

    Sposób przyrządzenia:
    Do półtora litra wrzącej wody dodajemy kostki warzywne i kilka kropel sosu sojowego. Wkładamy kostkę sojową i gotujemy 20 minut. W tym czasie warzywa obieramy i kroimy w słupki. Następnie dodajemy do wywaru z soją i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Przykrywamy i dusimy ok. 15 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *