Składniki:
- 1 kg flaków wołowych
- 4 papryki czerwone
- 10 ząbków czosnku
- 2 cebule
- 4 łyżki masła
- kminek
- gałka muszkatołowa
- imbir
- ostra papryka
- słodka papryka
- sól
Składniki:
Składniki:
Składniki: 500 g flaczków cielęcych 2 szkl. bulionu łyżka soku z cytryna 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Flaczki zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i drobno pokroić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, majeranek oraz wbić jajko.…
Składniki: paczka kostki sojowej por seler 3 pietruszki 4 marchewki po 3 łyżki imbiru, majeranku, czarnego pieprzu trochę gałki muszkatołowej ciemny sos sojowy 2 kostki warzywne Sposób przyrządzenia: Do półtora litra wrzącej wody dodajemy kostki warzywne i kilka kropel sosu sojowego. Wkładamy kostkę sojową i gotujemy 20 minut. W tym czasie warzywa obieramy i kroimy…
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (porcja dla 4 osób) Flaki wołowe – 80 dkg Cebula (krojona w kostkę) – 1 duża Marchew julien – 15 dkg Seler julien – 1 szt. Por julien – 15 dkg Pomidor (krojony w kostkę) – 15 dkg Pomidor pelati – 15 dkg Bulion z kury – 1 litr…