Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety śledziowe w sosie tatarskim

Składniki:

  • filety śledziowe małosolne
  • mleko

Sos:

  • 200 ml majonezu
  • 150 ml śmietany
  • 2 ogórki konserwowe
  • garść marynowanych pieczarek
  • sól, biały pieprz

Opcjonalnie:

  • kilka kaparów
  • jajko gotowane
  • parmezan tarty
  • por

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie stałe składniki sosu kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z majonezem i kwaśną śmietaną.
Wykonanie finalne:
Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem. Po wypłukaniu i osuszeniu kroimy na pożądaną wielkość. Delikatnie mieszamy z sosem tatarskim. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *