Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi lub łososia w ostrej panierce

Składniki:

 

  • 1,5 kg filetów z pangi lub łososia
  • 1,5 szklanki tartej bułki
  • 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • sól
  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 szklanka mąki
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać bułkę, pieprz kajeński i sól. Jajka zmiksować z maślanką. Umyte i osuszone filety podzielić na porcje, delikatnie posolić, odstawić na 15 minut. Porcje ryby obtoczyć w mące, strząsnąć jej nadmiar, moczyć w Miksie jajecznym i panierować w tartej bułce z dodatkami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć przygotowane filety po 3 do 5 minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *