Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi z fasolą i pomidorami

Składniki:

  • 1 kg grubych filetów z pangi
  • 1 cebula
  • 1 puszka fasoli białej
  • ½ szklanki pokrojonych oliwek bez pestek
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • posiekana natka pietruszki i bazylia
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę smażyć 2 minuty mieszając, dodać fasolę obsączoną z oliwy i wypłukaną, oliwki, pokrojone na połówki pomidory, dusić mieszając 2 minuty, dodać bazylię i jeszcze chwilę mieszać. Na pozostałej oliwie smażyć po 3 minuty z każdej strony podzielone na porcje, przyprawione filety z pangi. Podawać z fasolą z dodatkami natychmiast po przygotowaniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *