Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola z rybną konserwą i curry Iwony

Składniki:

  • ½  kg białej fasolki
  • 1 rybna konserwa w oleju
  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 łyżeczki  keczupu
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa curry
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Fasolę opłukać, namoczyć w letniej przegotowanej wodzie, odstawić na kilka godzin  i w tej samej wodzie ugotować, odparowując  resztę wywaru. Do fasoli dodać, rozdrobnioną  rybę  z konserwy, keczup, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą curry, poddusić około 5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną  zieloną  natką  pietruszki. Podawać z ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *