Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z wątróbki z rumem do pasztecików

Składniki:

  • 1 kg wątróbki cielęcej
  • 50 g słoniny
  • 1 cebula
  • 8-10 ziaren ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • sól
  • 3 łyżki masła
  • ¼ bułki francuskiej
  • kieliszek madery
  • łyżka rumu
  • gałka muszkatołowa

    Sposób wykonania:

    1. Wątróbkę pokroić na małe kawałki, który wrzucić do rondelka.
      Dodać pokrojoną słoninę cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól.
      Całość wymieszać i dusić na dużym ogniu.
      Następnie wszystko zmiksować i dodać łyżkę masła oraz namoczoną i odciśniętą bułkę.
      Ponownie zmiksować i dodać jeszcze maderę, rum oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *