Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki do ryb

Grzanki z pomidorami i anchois

Składniki: 2 pomidory 8 kromek pszennej bułki 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku  4 filety anchois sól pieprz Sposób wykonania: Kromki zarumienić w piekarniku. Pomidory obrać ze skórki po czym pokroić je w plasterki. Następnie zarumienione kromki posmarować rozgniecionym czosnkiem. Układamy na nich plasterki pomidorów a na nich paseczki anchois. Całość skropić oliwą i oprószyć…

Borówki z gruszką

Składniki: 800 g borówek 1 gruszka 60 g cukru Sposób wykonania: Cukier zalać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu około 5 minut. W między czasie borówki sparzyć wrzątkiem i wrzucić je do gotującej się wody. Trzymamy na ogniu około 15 minut. W między czasie obrać gruszkę i pokroić ją w dużą…

Borówki z chrzanem i jabłkiem

Składniki: 200 g borówek 1 jabłko 3 łyżki starego chrzanu 100 g cukru sól sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Cukier zalać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. W między czasie borówki sparzyć wrzątkiem i wrzucić je do gotującej się wody. Trzymamy na ogniu około 15 minut. Następnie obrać jabłko i pokroić go w…

Puree z czosnku Ali

Składniki: 2 główki czosnku 200 ml mleka 2 łyżki tartej bułki gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób wykonania: Obrany czosnek zalać mlekiem i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać tartą bułkę, wymieszać i zdjąć z ognia na 5 minut. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołowa po czym całość zmiksować na gładkie…