Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone żołądki drobiowe

Składniki:

  • 50 dag żołądków drobiowych
  • porcja włoszczyzny
  • łyżka mąki
  • ½ szk. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka margaryny

Sposób wykonania:

  1. Żołądki oczyścić po czym zalać je wrzątkiem i obgotować.
    Następnie je odcedzić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać je wodą i wrzucić pokrojone warzywa.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu pod przykryciem do miękkości
    Pod koniec podprawić śmietaną wymieszaną z mąką i doprawić do smaku pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Ewelinę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *