Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czarna babka

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 10 dag margaryny
  • 25 dag cukru
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Do jajek dodać margarynę oraz cukier po czym całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać kakao wymieszane z proszkiem do mieszenia, mąkę oraz wlać mleko.
    Całość dokładnie wymieszać i ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do umiarkowanie nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut.
    Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Weronikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *