Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone solone maślaki- Iwony

Składniki:

  • solone maślaki wg/ uznania
  • 1 duża cebula
  • masło
  • 2-3 łyżki mąki
  • śmietana około 1 szklanki
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki  posiekanego zielonego koperku


    Sposób przyrządzenia:

    Na zimę  osolone grzyby, opłukać pod bieżącą wodą, jeżeli są bardzo słone namoczyć w wodzie na 2-3 godziny i ponownie wypłukać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Cebulę  obrać pokroić w talarki, połączyć z grzybkami i poddusić na maśle pod przykryciem, doprawić do smaku solą i pieprzem, oprószyć mąką i doprawić śmietaną, jeszcze moment poddusić. Przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *