Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dressing do sałatek

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 pęczek pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżki musztardy
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • 1 ugotowany ziemniak
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

    Sposób wykonania:
    Następnie cebule oraz natkę pietruszki drobno posiekać po czym dodać sok z cytryny, ocet winny oraz musztardę.
    Całość  dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze oliwę z oliwek, dokładnie połączyć.
    Na sam koniec dodać rozgnieciony ziemniak.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałka muszkatołową.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *