Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip szczypiorkowy Ilony

 

Składniki:

  • kwaśna śmietana 15 dag
  • posiekane zioła 1 łyżka
  • mleko 5 łyżek
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek 2 łyżki
  • musztarda 1/2 łyżki
  • gorczyca 1/2 łyżki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Śmietanę należy wymieszać dokładnie z drobno posiekanymi ziołami, bardzo
powoli dodawać mleko i sok z cytryny, przyprawić dip do smaku solą oraz
pieprzem. Do tak przygotowanego dipu należy dodać posiekany szczypiorek,
przyprawić do smaku musztardą i ziarenkami gorczycy.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *