Składniki:
- musztarda 1 łyżka
- czosnek 1 ząbek
- rosół 4 łyżki
- ocet 4 łyżki
- olej 4 łyżki
- białe wino 2 łyżki
- jajko na twardo 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- posiekane zioła 1 łyżka
- ogórki korniszony posiekane 2 sztuki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Musztardę należy włożyć do miseczki i zmieszać ze zgniecionym ząbkiem
czosnku, dodać rosół, ocet, olej, wino i łyżeczkę wody, wszystko
dokładnie ze sobą wymieszać. Jajko należy obrać ze skorupki, następnie
posiekać i dodać do sosu, cebulę należy obrać, pokroić w drobniutką
kosteczkę i wymieszać z ziołami oraz ogórkiem, włożyć do sosu,
przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Podawać do jajek.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos