Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip twarogowy z papryką

Składniki:

  • chudy twaróg 1/2 kg
  • śmietana 3 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sól
  • ostra papryka 1 szczypta
  • biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Twaróg należy zmiksować, dodać do niego śmietanę, ponownie dokładnie
    zmiksować. Cebulę należy obrać i posiekać w kosteczkę. Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać. Dodać do twarogu wraz z cebulą i przyprawami, całość dokładnie wymieszać. Można rozrzedzić mlekiem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *