Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip różowy

 

Składniki:

  • 10 dag twarożku
  • 10 ag sera rokpol
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koniaku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Rokpol rozkruszyć po czym dodać do niego twarożek i dokładnie wymieszać.
    Następnie do śmietany dodać koniak, ketchup, sok z cytryny oraz sos tabasco.
    Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz papryką i dodać do sera.
    Dokładnie utrzeć aby powstała jednolity dip.
    Schłodzić w lodówce.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Zosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *