Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser bananowy

Składniki: deserbananowy015lp.jpg
400ml mleka bananowego ( lub ugotowanego budyniu )
1 banan
1- 1,5 łyżki brązowego cukru
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 -1,5 łyżki rumu
0,5 szklanki mrożonych owoców mieszanych ( jeżyny, jagody, maliny, ciemne winogrona )
1,5 łyżki cukru pudru
1,5 łyżka mąki ziemniaczanej
bita śmietana
Sposób przyrządzenia:
Deser jest zrobiony z bananowego mleka sojowego, które jest słodkie. Można go zrobić z budyniu lub mleka ze zmiksowanym bananem.
Do zimnego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, brązowy cukier, wlewamy rum i sok z cytryny. Sprawdzamy smak. Na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, ciągle mieszając trzepaczką.
Na dnie dwóch pucharków układamy po 5 plasterków banana skropionych sokiem z cytryny.
Ostrożnie, żeby nam plasterki nie wypłynęły, nakładamy łyżką gotowy budyń. Banany powinny być całkowicie zakryte. Teraz układamy ostrożnie jeszcze po 5 plasterków (skropionych sokiem z cytryny) w każdym pucharku i nakładamy resztę budyniu.
Na wierzch kładziemy resztę banana. Wstawiamy do lodówki.
Miksujemy mrożone owoce dodając cukier puder i sok z cytryny.
Budyń dekorujemy owocowym sosem i bitą śmietaną. Podajemy natychmiast.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *