Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z ziemniaków Kaji

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 8 czerwonych papryczek chili
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki proszku chilii
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 pęczek kolendry
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekane pomidory i całe papryczki chili oraz szczyptę soli, chili i kmin.
    Podlać całość 125 ml wody i gotować o momentu, aż płyn wyparuje po czym dodać ziemianki pokrojone w ćwiartki i ponownie 125 ml wody.
    Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę i jeszcze przez chwilę gotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *