Składniki:
- 1 kg combra
- łyżeczka suszonej lebiodki
- 5-6 ząbków czosnku
- sok z cytryny
- 10 dag żółtego sera
- 1 ½ szkl. zsiadłego mleka
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Zsiadłe mleko wymieszać z sokiem z cytryny po czym zalać mięso i wstawić na noc pod przykryciem do lodówki.
Następnego dnia wyjąć mięso z marynaty, osuszyć i natrzeć go ząbkami czosnku roztartym z solą, pieprzem, olejem oraz lebiodką.
W mięsie zrobić kilka nacięć, w które włożyć po grubym plastrze sera.
Na koniec zawinąć mięso w folię aluminiową posmarowaną masłem
Ułożyć w brytfannie i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 90-100 minut.