Skład:
cielęcina
pieczarki
1 duża cebula
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
przyprawy
2 łyżki oleju
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, przyprawić i odstawić ok. godzinę. Ciasto francuskie rozmrozić tak, rozwałkować na odpowiedni płat.. Pieczarki umyć, odsączyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju, następnie dodać pieczarki. Wszystko razem chwilę podsmażyć, przyprawić do smaku. Ostudzić. Mięso posmarować olejem i piec ok. 1 godz. w 180 st. Ciasto rozwałkować i położyć na nim przestudzone mięso posmarowane farszem, następnie owinąć mięso ciastem i dokładnie zlepić. Piec w piekarniku jeszcze przez ok. 30 min w temperaturze 220 st.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi