Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik Iwony

Składniki:

  • 4 średnie ugotowane buraki
  • 1 ogórek zielony duży
  • 6 łyżek posiekanego szczypiorku
  • 6 łyżek posiekanego koperku
  • 4 ugotowane jajka na twardo
  • 1 litr zsiadłego mleka lub kefiru
  • 1 jogurt
  • sok z połowy cytryny
  • sól ,pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Buraki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, ogórek pokroić w kosteczkę. Do wazy wlać jogurt, mleko lub kefir połączyć z pozostałymi składnikami ,schłodzić. Na talerzu pokroić jajka w ósemki zalać chłodnikiem . Wspaniały ,polecany na upalne dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *