Składniki:
- 1 szkl majonezu
- 5 dag szpinaku
- 5 dag rzeżuchy
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka estragonu
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: 4 szkl ugotowanego ryżu ¼ szkl masła 2 łyżeczki soku z cytryny ¾ szkl migdałów ząbek czosnku cebula ¾ łyżeczki soli 300 g mrożonego szpinaku ¾ szkl posiekanej dymki ¾ szkl posiekanej natki pietruszki jajko szkl mleka Sposób wykonania: Do miski wrzucić ugotowany ryż. Dodać do niego masło, sok z cytryny, posiekane migdały, czosnek,…
Składniki: 2 szklanki mleka zsiadłego 3/4 szklanki zakwasu burakowego 1 ogórek zielenina sól cukier Sposób wykonania: Mleko, zakwas oraz pokrojony ogórek dokładnie ze sobą zmiksować. W trakcie dodać jeszcze posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: pół litra kefiru pół litra soku wielowarzywnego z kartonu kilka listków mięty łyżka drobno posiekanego kopru sól pieprz Sposób wykonania: Kefir, sok, posiekaną miętę i koper zmiksować ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 6 łyżek umytych drobno posiekanej zieleniny (szałwia bazylia, estragon, szczypiorek pietruszka, hyzop, seler naciowy) 4 łyżki chudego rosołu 2 łyżki soku cytrynowego 1 ząbek czosnku sól pieprz 1 łyżeczka oliwy Sposób wykonania: Do rosołu dodać posiekaną zielenie, sok z cytryny, posiekany czosnek i oliwę. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.