Składniki:
- 8 ogórków gruntowych
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- 1 szkl kefiru
- 1 ząbek czosnku
- ½ pęczka koperku
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki:
Składniki:
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 1 słoik konserwowych ogórków ½ kg mortadeli 8 jajek 2 średnie cebule majonez Dresing: 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka octu 1 ½ łyżeczki mielonej ostrej chili 1 ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka ostrej musztardy 4 łyżki łagodnego keczupu Sposób przyrządzenia: Mortadelę pokroić w słupki. Groszek osączyć na sicie, cebulę…
Składniki: ½ szklanki zielonych winogron 2 duże ugotowane buraki 1 duże kwaśne jabłko ½ szklanki mrożonych wiśni 10 dkg orzechów włoskich ½ słoika majonezu sól, pieprz do smaku szczypta tymianku i estragonu Sposób przyrządzenia: Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce z dużymi oczkami. Wiśnie przelać…